COSYLAB, LABORATORIJ ZA KONTROLNE SISTEME D.D.

NELA RAZVOJNI CENTER ZA ELEKTROINDUSTRIJO IN ELEKTRONIKO D.O.O.
21. 2. 2017
L-TEK ELEKTRONIKA D.O.O.
21. 2. 2017

Opis organizacije: Podjetje Cosylab d.d. je hitro rastoče visokotehnološko slovensko podjetje, ki je osredotočeno v razvoj naprednih tehnologij na področju krmiljenja visoko zahtevnih in visoko zmogljivih naprednih infrastruktur ter sodeluje v petih od šest največjih fizikalnih projektov človeštva. Podjetje izdeluje inovativne produkte in storitve, ki so namenjeni tehnološko najzahtevnejšim kupcem in trgom. Z združevanjem strokovnega znanja, najnaprednejših tehnologij in usposobljenosti, pridobljenih skozi 15 let izkušenj s kakovostnim in uspešnim delom v največjih mednarodnih eksperimentalnih raziskovalnih infrastrukturah (med drugim tudi v: CERN, ITER, ALMA, ESS, FAIR, SNS, MYRRHA, MedAustron idr.) je podjetje Cosylab postalo vodilno podjetje na svetu, ki je specializirano za razvoj kontrolnih sistemov za pospeševalnike in druge velike eksperimentalne infrastrukture.

Na področju visoko zahtevnih in visoko zmogljivih eksperimentalnih kontrolnih infrastruktur podjetje uspešno deluje zaradi združevanja visoko strokovnega znanja, “state-of the art” tehnologij in usposobljenosti, pridobljene skozi več sto let kumulativnih izkušenj podjetja na tem področju.

Podjetje razvija produkte z visoko dodano vrednostjo, ki imajo velik tržni potencial in tako predstavlja eno vodilnih svetovnih blagovnih znamk na specializiranih področjih, kot so kontrolni sistemi za pospeševalnike in kontrolne sisteme za medicinske pospeševalnike. Pri razvoju tehnološko zahtevnih programskih rešitev smo pridobili ustrezno znanje in izkušnje, ter jih uspešno uporabili za razvoj rešitev na ključ, ki jih uporabljajo tako državne ustanove kot tudi gospodarske družbe po vsem svetu. Vsi izdelki in storitve podjetja so plod lastnega znanja in razvoja, sredstva od uspešnih projektov pa investiramo v nove razvojno-raziskovalne projekte.