NELA RAZVOJNI CENTER ZA ELEKTROINDUSTRIJO IN ELEKTRONIKO D.O.O.

PODKRIŽNIK, SPECIALNA STROJNA INDUSTRIJA D.O.O.
21. 2. 2017
COSYLAB, LABORATORIJ ZA KONTROLNE SISTEME D.D.
21. 2. 2017

NELA RAZVOJNI CENTER D.O.O.

Opis organizacije: Nela razvojni center d.o.o. je visokotehnološko razvojno podjetje, ki deluje na področju elektroindustrije in je rezultat sodelovanja vodilnih slovenskih podjetij, ki želijo s sinergijo projektov vzpostaviti pomembno razvojno središče na področju elektroindustrije in elektronike. Leta 2011 je bila Nela ustanovljena s strani 10 partnerjev, Domel, Eti, Hidria, Iskra ISD, Iskra Mehanizmi, Iskra Sistemi, takratna Iskra varjenje, LTH Ulitki, LOTRIČ Meroslovje in Zavod za livarske industrije (danes deluje 10 podružnic). Nela je v letu 2015 povprečno zaposlovala 45 strokovnjakov različnih področij, skoraj polovica zaposlenih je tudi registriranih raziskovalcev pri ARRS, v raziskovalni skupini št. 3549.

Glavne sinergije se oblikujejo v treh razvojnih programih:

  • Zagotavljanje kakovosti in prenos tehnologij
  • Sklopi energetsko učinkovitih električnih strojev
  • Obnovljivi viri energije in stikalna tehnika

 

Razvojni center  NELA je organiziran v podružnice:

Podružnica Otoki bo v okviru projekta sodelovala na več projektnih sklopih in sicer na področju razvoja diagnostičnih sistemov v sodelovanju z IJS. Zaposlene ima kompetentne visoko izobražene kadre iz področja načrtovanje krmilnikov elektromotornih pogonov, vključno z strojno in programsko opremo. Prav tako bo sposobna sodelovati pri razvoju novih konceptov vodenja elektromotornih pogonov za robotiko ter robotskem vidu.

Podružnica Selca

Prvotno delo Podružnice Selca so bile najprej raziskave in razvoj na področju novih metod merjenja, certificiranje, kalibracij in preskušanja. Danes so v Podružnici Selca še vedno zaposlene 4 osebe, ki s svojim znanjem še vedno raziskujejo nove metode, poleg tega pa so s svojim strokovnim znanjem na področju merjenja prispevale k razvoju rešitve Exactum (spremljanje okoljskih pogojev). Z razvojem snovne ideje so rešitev razvili v sodelovanju zaposlenimi razvojniki v podjetju LOTRIČ . V sklopu projekta Pametnih tovarn bo podružnica sodelovala pri razvoju in izdelavi prototipa senzorjev in aktuatorjev za nadzor delovanja pametnih orodij.