ŠPICA INTERNATIONAL D.O.O.

L-TEK ELEKTRONIKA D.O.O.
21. 2. 2017
OPTOTEK D.O.O.
21. 2. 2017

Opis organizacije: Špica International je vodilni slovenski ponudnik opreme, sistemov in rešitev za upravljanje oskrbnih verig, za logistiko in avtomatsko identifikacijo. Kot pionirji na tem področju smo začeli ob koncu osemdesetih, danes pa razpolagamo z dolgoletnimi izkušnjami, bogatim znanjem ter široko bazo instalacij. Že od vsega začetka naša poslovna strategija temelji na razvoju lastnih rešitev. To je tudi jedro naše dejavnosti in naša dolgoročna usmeritev. Plod takšnega razvoja so mobilne računalniške rešitve za upravljanje oskrbne verige Frontman ter sistem za pristopno kontrolo in registracijo delovnega časa Time&Space, ki ga uspešno tržimo tudi v tujini.

Špica odlično sodeluje s tehnološko usmerjenimi podjetji in raziskovalno razvojnimi institucijami (IJS, UL FE, UL FRI). Smo člani:

  • Tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov,
  • Centra odličnosti Tehnologija vodenja procesov,
  • Tehnološke mreže Informacijsko-komunikacijske tehnologije,
  • Tehnološke platforme E-mobilnost.

Večina rezultatov naših raziskav in razvoja obsega intelektualno lastnino, ki jo tržimo v obliki licenc za programsko opremo oz. v ceni strojne opreme. V zadnjih 5 letih smo prodali več tisoč licenc za programsko opremo lastnega razvoja v skupni vrednosti približno 3 milijone EUR, več tisoč kosov strojne opreme lastnega razvoja (krmilniki, terminali,…) in več RFID sistemov za sledenje predmetov v skupni vrednosti več kot 5 milijonov EUR, kar kaže na odličnost sposobnosti diseminacije in trženja lastnega znanja.

Špica je mednarodno prepoznavno podjetje z referencami in partnerji v 15 državah sveta ter s hčerinskimi podjetji na Hrvaškem, Srbiji, Bosni in Makedoniji.

Pridobljene imamo tri patente. Leta 2007 smo bili imenovani med 10 najbolj inovativnih podjetij v Sloveniji v okviru Slovenskega foruma inovacij (SFI), naša rešitev MobileTime pa je bila uvrščena med 30 najbolj inovativnih idej. Leta 2008 smo bili skupaj z Institutom Jožef Stefan ponovno uvrščeni med avtorje 30 najbolj inovativnih idej SFI.